ORTAÖĞRETİM VE İLK ÖĞRETİM MEZUNLARININ KAYITLARI ve BOŞ KONTENJANLAR

ORTAÖĞRETİM (LİSE) MEZUNLARININ KAYITLARI 11 EYLÜL 2023 TARİHİ İTİBARİYLE YAPILMAYA BAŞLANACAKTIR.

10.09.2023 1982

Ortaöğretim (lise) mezunlarının kayıtları başlamıştır.

22 Yaşını doldurmamış Ortaöğretim mezunlarının kayıtları 11. sınıfa yapılacaktır. Bu öğrencilerimiz alanları ile ilgili bir işletmede çalışarak haftada bir gün okulda teorik derslere katılıp 11. sınıfı okuyarak 11. sınıfın sonunda kalfalık sınavına girecekler ve başarılı olmaları sonucunda kalfalık belgesi alacaklardır. 12. sınıfata ise yine haftada bir gün teorik derslere girecek işletmelerinde uygulamalı mesleki eğitim alarak sene sonunda ustalık sınavına girerek kurumumuzdan ustalık belgesi alarak mezun olacaklardır. Bu durumdaki öğrencilerimizi kayıt için okulumuza bekliyoruz.

22 Yaşını doldurmuş Ortaöğretim mezunları öncelikle kayıt olabilmek için ilgili alandan kalfalık belgesi alarak 12. sınıfa kayıtları yapılır. Bu Öğrenciler Alanları ile ilgili bir işletmede çalışarak haftada bir gün okulda teorik derslere katılıp 12. sınıfı okuyarak ustalık sınavına girecekler ve başarılı olmaları sonucunda ustalık belgesi alacaklardır.

İlköğretim Mezunları kayıtları ise 9. sınıftan başlayarak yapılır. Bu Öğrenciler 9. 10. sınıflarda alanları ile ilgili bir işletmede çalışarak haftada bir gün okulda teorik derslere katılacaklardır. 11. sınıfta alanları ile ilgili bir işletmede çalışarak haftada bir gün okulda teorik derslere katılıp 11. sınıfın sonunda kalfalık sınavına girecekler ve başarılı olmaları sonucunda kalfalık belgesi alacaklardır.. 12. sınıfta ise yine haftada bir gün teorik derslere girecek işletmelerinde uygulamalı mesleki eğitim alarak sene sonunda ustalık sınavına girerek kurumumuzdan ustalık belgesi alarak mezun olacaklardır.

01 ocak 2024  tarihi itibariyle kurumumuza yeni kayıt alınamamaktadır. Yeni kayıt işlemleri temmuz 2024 tarihi itibari ile yapılacaktır.

Okulumuza olan yoğun ilgiden dolayı veli ve öğrencilerimize teşekkür ederiz....

Kaynak: alıntı